Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Tentenkampen opgeruimd, tiental transmigranten opgepakt

Tentenkampen opgeruimd, tiental transmigranten opgepakt

Nieuws
17/08/2020

Zo’n 15 collega’s van de Federale Politie (scheepvaart, spoorweg, droneteam, hondenpatrouille) zorgden voor de nodige ondersteuning.

De actie kwam er nadat er de jongste tijd weer meer meldingen binnenliepen over de aanwezigheid van transmigranten op verschillende plaatsen in de Brugse badstad. Vooral ter hoogte van het station was er sprake van enige overlast en beginnende tentenkampen.

De ontruimingsactie startte in een bosje nabij het station van Zeebrugge Dorp, waar inderdaad enkele recente kampplaatsen werden ontdekt. Terwijl één politieteam het hele kamp opruimde, screenden collega’s de ruime omgeving, waaronder de bekende hotspots in Zeebrugge.

In totaal werd een tiental transmigranten opgepakt. De transmigranten die werden meegenomen voor verhoor in het Politiehuis, zijn vermoedelijk afkomstig uit Noord-Afrika. Dienst Vreemdelingenzaken beslist later wat met hen moet gebeuren. Een aantal van hen werd intussen al overgebracht naar een gesloten opvangcentrum met het oog op een gedwongen uitwijzing.

Auteurs: 

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox