Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Thaiboksclub lanceert petitie tegen uitzetting clubgenoot

Thaiboksclub lanceert petitie tegen uitzetting clubgenoot

Nieuws
19/09/2019

De club lanceert een petitie en stuurt een open brief aan de burgemeester om Farshad te steunen.

Het gezin van Farshad vluchtte in 2012 uit Logar, Afghanistan na de terugkeer van zijn vader uit Noorwegen. De familie betwijfelde zijn loyaliteit aan de Islam tijdens zijn verblijf in Europa. Het hele gezin moest vluchten uit angst voor represailles. Tijdens hun afwezigheid maakte de extremistische Taliban ook weer een opmars in de regio.

De jongste 3 jaar woont en werkt de familie in Ieper. Farshad studeert voor elektricien aan het KTA in Ieper. Daarnaast heeft hij ook een studentenjob in een restaurant en traint hij in de lokale thaiboksclub. Trainer Gio: ‘Een ingeburgerd en werkend gezin moet na 3 jaar vertrekken, met zusje van 1 jaar en 9 maanden en een broer van bijna 6 jaar. Kan dit zomaar?’.

De club lanceert nu een petitie en een open brief aan de burgemeester van Ieper om politieke aandacht te vragen voor de zaak van Farshad en zijn gezin.

Mars

Morgen om halftwee organiseert de school KTA en de club een mars voor het gezin. Burgemeester Emmily Talpe gaf toelating bij hoogdringendheid voor deze mars en vroeg de politie de nodige begeleiding bij de mars te voorzien. De mars vertrekt om 13.40 uur aan het Technisch Atheneum (parking Campus Minneplein tegenover hotel Ariane) en trekt naar het stadhuis waar burgemeester Talpe om 14 uur een delegatie zal ontvangen in haar kabinet in het Stadhuis-Nieuwerck.

Auteurs: 
Piet Lesage

Nieuw op Focus en WTV: sporttalkshow Offside