Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Twee schepen varen elkaar aan voor kust

Twee schepen varen elkaar aan voor kust

Nieuws
21/09/2016

De schade zou al bij al meevallen. Het incident gebeurde iets voor zeven op een dertig kilometer voor de kust van Oostende. Twee kleine buitenlandse olietankers waren erbij betrokken. Eén daarvan, de "Ridgebury Katherine" , een vaartuig van 183 meter lang afkomstig uit de Marshalleilanden, is leeg. Het ander, de "Maistros" dat onder de vlag van Liberia vaart, (229 meter) heeft een lading gasolie aan boord.

Volgens het MRCC is er enkel materiële schade boven de waterlijn. Op één van de tankers zit een twintigtal mensen aan boord. De schepen liepen volgens het MRCC geen schade op aan het besturingssysteem, waardoor ze in theorie nog perfect in staat zijn om verder te varen naar een haven voor eventuele herstelling. Maar voor dat gebeurt, moet er eerst een grondige inspectie gebeuren. Intussen zijn een verkenningsvliegtuig en drie schepen naar de plaats van de aanvaring vertrokken.  Maar er is geen sprake van olievervuiling.

Intussen is gebleken dat er reparaties nodig zijn aan de Ridgebury Katherine. Het schip blijft in ankergebied wachten voor de nodige herstellingen.

(Beeldcredit BMM)

Auteurs: