Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Uitbreiding carpoolparking Beernem

Uitbreiding carpoolparking Beernem

Nieuws
24/04/2014

De parking in Izegem staat pas op de achtste plaats en dat terwijl net daar de nood het hoogst is. Het was ook op vraag van N-VA -provincieraadslid en schepen Kurt Himpe uit Izegem dat het carpool-onderzoek er kwam.Een plaatsje vinden op de carpoolparking in Beernem was vandaag geen probleem. Maar soms is dat anders. De parking staat bovenaan de prioriteitenlijst van minister Hilde Crevits. Bij het opstellen is rekening gehouden met de nood, maar ook met de haalbaarheid. Nu zijn hier 43 plaatsen, herindeling van de parkeervakken brengt dat aantal al op 60. Na Beernem staan nog drie uitbreidingen op het lijstje: Jabbeke-West, Kortrijk-Oost en Waregem. Een nieuwe parking in Roeselare-Rumbeke sluit de top vijf af. West-Vlaanderen is pilootprovincie voor het onderzoek.

Volgens de minister leren de cijfers heel wat. 'Als we de verplaatsingscijfers bekijken in Vlaanderen dan zien we dat er in West-Vlaanderen minder gependeld wordt dan in Oost-Vlaanderen. Dat heeft natuurlijk veel te maken met de verbindingen en het uitblijven van het derde en vierde spoor tussen Brugge en Gent. We zien dat de carpoolparkings hier heel intens gebruikt worden, vandaar is het de ideale provincie om te kijken hoe we de noden in kaart kunnen brengen', aldus nog Hilde Crevits, Vlaams minister van mobiliteit (CD&V).

Na een uitbreiding van de parking in Ruddervoorde staan opnieuw enkele nieuwe parkings: op de LAR, in Izegem, Wevelgem-Zuid en Zonnebeke-Beselare. De drukst bezette carpool hier in Izegem staat pas op de achtste plaats. De studie gaat ook uit van het snelste resultaat.

De nieuwe parking in Izegem komt volgens de studie op de afgesneden overweg hier aan de Graankaai.

Auteurs: