Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Uitgebreide terrassen blijven langer staan in Blankenberge

Uitgebreide terrassen blijven langer staan in Blankenberge

Nieuws
21/08/2020

Dat heeft het schepencollege beslist. Oorspronkelijk mochten de uitgebreide terrassen blijven staan tot 31 augustus, nu wordt dat verlengd tot en met 30 september.

Om de social distancing te kunnen garanderen zonder dat horecazaken een pak plaatsen minder hadden, mochten zaken in Blankenberge hun terras uitbreiden. Daarvoor werden zelfs enkele straten verkeersvrij gemaakt. "De uitbreiding van de terrassen is een grote meerwaarde voor onze lokale horeca in deze moeilijke tijden. Bovendien zorgt het voor extra sfeer en beleving en dat is iets waar we als toeristische badstad in de toekomst nog meer op willen blijven inzetten", aldus schepen voor Lokale Economie Benny Herpoel (N-VA).

Zwembad weer open in september

Eind juli besliste het stadsbestuur om het stedelijk zwembad Farys Noordzeebad tijdelijk te sluiten. Die beslissing kwam er uit voorzorg omdat de coronacijfers een opleving kenden. Vrijdag besliste het stadsbestuur om het zwembad vanaf 1 september toch open te stellen voor scholen, clubs en verenigingen die hun werking opstarten in september. "We hebben goede afspraken met scholen en clubs die gebruik maken van het Farys Noordzeebad en onze sportzalen. Door deze pandemie zijn er tal van maatregelen en protocollen die moeten gerespecteerd worden door de sporters. Zij staan zelf in voor het nemen van de correcte maatregelen in samenspraak met het lokaal bestuur", verduidelijkt schepen voor Sport Nadia Cloetens (N-VA).

Auteurs: 
Belga