Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

UNIZO legt memorandum voor aan provincie

UNIZO legt memorandum voor aan provincie

Nieuws
03/05/2018

Zowel op het vlak van het bedrijfsleven, transport en logistiek of toerisme speelt de provincie een belangrijke rol. De roep naar meer overleg en duidelijke communicatie met ondernemers is groot.  Dat is vanmorgen gebleken tijdens een ontbijtvergadering tussen Unizo en de provincie.  Met de provincieraadsverkiezingen in het vooruitzicht, heeft de organisatie een eisenbundel klaar voor het provinciebestuur.  Want  hoewel de provincies moeten afslanken en bevoegdheden verliezen, blijft Unizo sterk geloven in de kracht van dit bestuursniveau.

Zeebrugge

Unizo wijst op het belang van de haven van Zeebrugge als motor van de lokale economie. Zelfs per spoor, een rit van 20 dagen lang,  komen Chinezen komen intussen massaal  Volvo’s importeren. Maar een omgekeerde beweging blijft uit. "Kunnen wij er niet voor zorgen dat ze vol terug keren met West-Vlaamse producten? Zoals vlees, groenten of chocolade", vraagt Steve Ronse, voorzitter van Unizo West-Vlaanderen zich af. De provincie wil alvast de goederenspoorlijn tussen de transportzone LAR en de haven van Zeebrugge heropenen.  

Andere speerpunten voor Unizo zijn en een groter budget voor openbare werken en mobiliteit, en meer inspanningen voor het kusttoerisme. Ook de arbeidskrapte in West-Vlaanderen blijft een zorgenkind voor Unizo,  waar de provincie ondernemers kan helpen als tussenschakel  om geschikte werknemers te vinden.