Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verdachte blijft in de cel voor vier moorden

Verdachte blijft in de cel voor vier moorden

Nieuws
03/07/2018

Dat heeft de raadkamer in Brugge dinsdagochtend beslist. Alexander D. wordt voortaan verdedigd door meester Johan Platteau.

Op dinsdagavond 25 juli 2017 trok Alexander D. naar de woning van zijn 18-jarige ex-liefje Maïlys Descamps in Moere. Daar bracht hij zijn ex-vriendinnetje en haar grootouders met messteken om het leven. Alexander D. wist na de feiten te ontkomen en kon pas een dag later in een supermarkt in het centrum van Oostende bij toeval ingerekend worden.

Fotograaf

Ondertussen was aan het licht gekomen dat de verdachte ook in aanmerking kwam voor de moord op een 39-jarige fotograaf. Die was op dinsdagochtend dood aangetroffen bij zijn woning in Sint-Amandsberg. Maïlys had meermaals voor de fotograaf geposeerd. Enkele dagen na zijn aanhouding bekende Alexander D. de vier moorden. Na de bekentenissen werd het Gentse dossier vrij snel naar Brugge overgeheveld.

Recent koos de verdachte noodgedwongen voor een andere raadsman. Zijn vorige advocate Amélie Van Belleghem slaagde immers als primus voor het toelatingsexamen tot de gerechtelijke stage. Die stage start op 1 oktober en betekent in de praktijk een keuze voor een carrière als rechter of procureur.

Lees ook:

Auteurs: