Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verdachten terug vrij na zware vechtpartij op batjes in Roeselare

Verdachten terug vrij na zware vechtpartij op batjes in Roeselare

Nieuws
25/06/2018

De straat was afgezet naar aanleiding van de batjes, maar enkele jongeren wilden met hun wagen toch langs de nadar rijden. Ze werden daarop gewezen door enkele mensen en parkeerden hun voertuig elders. Naar aanleiding van die discussie kregen de verdachten het aan de stok met enkele mensen op het terras van de kaaswinkel.

Omstandigheden onduidelijk, zware gevolgen

Over de omstandigheden van die discussie en de precieze aanleiding voor de vechtpartij bestaat nog onduidelijkheid. Een slachtoffer liep een schedelfractuur en een hersenbloeding op. Hij werd met levensbedreigende verwondingen afgevoerd. Een ander slachtoffer verloor enkele tanden, vijf andere mensen raakten lichtgewond tijdens de vechtpartij.

In de loop van de nacht kon de politie vier meerderjarige (geboren in 1997, 2000 en twee in 1999) en een minderjarige verdachte (geboren in 2001) oppakken. Het gaat om mensen die allemaal in Roeselare wonen, twee van hen zijn broers. De meerderjarigen zullen maandag voor de onderzoeksrechter geleid worden op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid. De minderjarige verdachte zal voorgeleid worden bij de jeugdrechter.

De vier meerderjarigen werden ondertussen terug vrijgelaten, in afwachting van de rechtzaak. De jeugdrechter legde de minderjarige verdachte huisarrest op.

Auteurs: 
Redactie

Operatie Oeganda, binnenkort op Focus en WTV