Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Videobeelden opgedoken van reddingsactie

Videobeelden opgedoken van reddingsactie

Nieuws
29/12/2016

Aan boord waren twee Belgische vissers en een Spanjaard. De ene Belg werd vrij snel van de romp gehaald, de andere Belg werd rond de middag uit het water gevist. Hij overleed korte tijd later. De Spaanse visser is nog altijd vermist.

De zoekactie naar de 42-jarige Spaanse visser uit Oostende wordt voorlopig niet hervat. Hij staat voorlopig als vermiste persoon geseind. De Britten hebben daarvan melding gemaakt bij alle buurlanden. De kans dat de visser levend wordt terug gevonden is nagenoeg onbestaande door het koude zeewater.

Berging

Inmiddels wordt volop gewerkt aan de berging van het schip. Multraship is aangeduid om de 'Assanat Z582' te bergen. Momenteel zijn er al teams aanwezig om lucht in het schip te pompen. Op die manier wordt de vissersboot drijvende gehouden. Er is ook een platform met hijskranen onderweg. Er volgt nog een duikinspectie en het is de bedoeling dat het schip donderdagavond, omstreeks 21 uur, nog wordt gedraaid alvorens het naar een Belgische kusthaven zal worden gesleept.

Auteurs: