Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Voorleesweek coronaproof in Oostende

Voorleesweek coronaproof in Oostende

Nieuws
21/11/2020

Elk jaar in de maand november lezen de voorleesvrijwilligers van de Oostendse ontmoetingscentra voor in heel wat scholen. Ook in de bibliotheek wordt normaal gezien voorgelezen door de medewerkers en vrijwilligers. Het coronavirus stuurde die plannen echter volledig in de war. Toch laat Oostende de Voorleesweek niet zomaar aan zich voorbij gaan. Met een digitaal voorleesverhaaltje en raamverhalen biedt de stad twee originele alternatieven aan. 

Voorleeswandeling

Ouders kunnen met hun kinderen doorheen de stad genieten van kleurrijke prenten op de ramen van verschillende gebouwen zoals de hoofdbibliotheek en verschillende ontmoetingscentra. Ouders kunnen er ook een voorleeswandeling van maken aangezien op elke locatie een ander boek wordt verknipt. Er zijn klassieke sprookjes, een Rikki-verhaal en grappige en spannende verhalen voor verschillende leeftijden.

Virtueel voorleesmoment

Daarnaast organiseert de stad ook een virtueel voorleesmoment. Op woensdag 25 november zal er in verschillende gezinnen tegelijkertijd worden voorgelezen uit het boek 'Coco kan het'. Medewerkers en vrijwilligers van de bib nemen het voortouw bij het voorlezen, en ook de ouders zullen betrokken worden in het verhaal.

Auteurs: 
Celien Tanghe