Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vorstenpaar bezoekt tentoonstelling in Roeselare

Vorstenpaar bezoekt tentoonstelling in Roeselare

Nieuws
08/11/2016

Het is een unieke tentoonstelling over Koning Albert I en zijn rol in het Belgisch leger,  in de gerenoveerde stallen van het kasteel, gelegen net naast het kasteel. Je kan er unieke foto’s uit de privé-collectie van het Paleis bekijken. Er zijn ook filmbeelden en audiofragmenten. Zo was de begrafenis van de koning de eerste internationale uitzending op de radio.

De koning en de koningin bezochten de tentoonstelling, tekenden het gastenboek en kregen ook een exemplaar van het boek 'Albert en Elisabeth'. West-Vlaming Luc Glorieux vertaalde en bewerkte het boek dat in 1971 werd geschreven door Marie José de Belgique (1906-2001), het derde kind van Koning Albert I en Koningin Elisabeth, hertogin in Beieren.

Het is geen biografie die alle feiten en acties van het leven van haar ouders weergeeft, maar eerder een verzameling van persoonlijke herinneringen, volledig gebaseerd op ongelezen correspondentie, agenda-notitities waar zij als enige over beschikte." Het boek was nu alleen nog in het Italiaans te vinden. Dankzij de Stichting Stille Getuigen en uitgeverij Lannoo is het boek nu heruitgegeven in het Frans en Nederlands.

>> Bekijk hier een uitgebreide fotogalerij van het bezoek

 

Auteurs: