Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vrachtwagen op spoor: treinverkeer trekt weer op gang

Vrachtwagen op spoor: treinverkeer trekt weer op gang

Nieuws
09/06/2021

Door een beschadigde bovenleiding in Kortemark was het treinverkeer sinds gisteren onderbroken tussen Lichtervelde en Diksmuide, op de spoorlijn Gent-Deinze-De Panne. Oorzaak was een te hoog geladen vrachtwagen.

Bekijk hier het incident

"Controleer de lading"

De kraanarm stak te hoog uit, waardoor de bovenleiding ter hoogte van de overweg Hoogledestraat in Kortemark werd beschadigd. Volgens Infrabel is de schade aan de kabels van beide sporen 'ernstig', ook aan de slagbomen van de overweg die werden aangereden. 

De technische ploegen hebben de hele nacht gewerkt aan de beschadigde bovenleiding en de herstellingen. Sinds 15.15 uur is de bovenleiding hersteld van één spoor tussen het West-Vlaamse Lichtervelde en Diksmuide, op de spoorlijn Gent-Deinze-De Panne. De herstellingen aan het tweede spoor gaan vandaag en vannacht verder.

Het treinverkeer tussen Lichtervelde en Diksmuide was onderbroken sinds dinsdag 11 uur. De oorzaak was een te hoog geladen vrachtwagen. Een kraanarm stak te hoog uit, waardoor de bovenleiding ter hoogte van de overweg Hoogledestraat in Kortemark beschadigd raakte. (BIN, ALG, BOB, GVS, nl)

Infrabel roept naar aanleiding van het voorval vrachtwagenbestuurders op om steeds de hoogte van hun lading goed te controleren, om dergelijke incidenten, met ernstige gevolgen voor het treinverkeer en de reizigers, te vermijden.