Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vuurwinkel vernietigt stock

Vuurwinkel vernietigt stock

Nieuws
28/11/2020

Het overlegcomité kondigde gisteren tijdens hun corona-persconferentie een nationaal vuurwerkverbod af voor de feestdagen van eind december. Zowel de verkoop als het afsteken van vuurwerk mag voorlopig niet.

Spektakel

Vuurwinkel besliste daarop om zijn stock te vernietigen. Vier maanden geleden ontvingen ze nog nieuwe vergunningen voor de opslag en de verkoop van springstoffen. Momenteel leggen ze de laatste hand aan een nieuw bunkercomplex.

Onder leiding van de gecertificeerde pyrotechniekers van Movie FX, laat de Vuurwinkel hun stock gecontroleerd ontploffen in kader van filmopnames. Het bedrijf werkte al mee aan films zoals Patser, D'Ardennen en Torpedo. Het initiatief zal spectaculaire beelden opleveren maar is niet toegankelijk voor publiek.

Alles wordt coronaproof georganiseerd. Stad Kortrijk en gouverneur Carl Decaluwé hadden vooraf hun toestemming gegeven voor de vernietiging. Vuurwinkel lichtte ook nog een klein tipje van de sluier op: "Alles hier is opgenomen. We hebben dus nog een verrassing voor onze klanten."

Auteurs: 
Redactie

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox