Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

West-Vlaamse toerismesector kreeg al 88 miljoen euro steun

West-Vlaamse toerismesector kreeg al 88 miljoen euro steun

Nieuws
08/01/2021

Dat blijkt uit de antwoorden van Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir en Vlaams minister van Economie Hilde Crevits op vragen van Vlaams volksvertegenwoordiger Cathy Coudyser (N-VA) uit Knokke-Heist. “De Vlaamse steunmaatregelen hebben de solvabiliteit en het overleven van veel toeristische ondernemingen op korte termijn veiliggesteld. De bijkomende relancemiddelen en de recent aangekondigde levenslijn biedt onze Vlaamse toeristische ondernemers nu ook op middellange termijn het broodnodige perspectief”, aldus Cathy Coudyser.

88 miljoen voor West-Vlaanderen

Specifiek voor West-Vlaanderen heeft het Vlaams Agentschap voor Ondernemen tot nu toe 6.535 West-Vlaamse toeristische ondernemingen een hinderpremie uitbetaald voor een totaal bedrag van 85 miljoen euro. Daarnaast keerde het agentschap ook compensatiepremies uit aan 228 West-Vlaamse toeristische actoren. In totaal gaat het nog eens om een impuls van 667.500 euro.

Vlaams beschermingsmechanisme

Onder het Vlaams beschermingsmechanisme kregen nog eens 441 actoren uit de West-Vlaamse toeristische sector ondersteuning ten bedrage van bijna 2,7 miljoen euro.

Auteurs: 
Redactie