Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zware vechtpartij op Vismarkt Ieper

Zware vechtpartij op Vismarkt Ieper

Nieuws
28/08/2018

Op de Vismarkt, een bekende uitgaansbuurt in Ieper, werd afgelopen vrijdag zwaar gevochten. Bij een banale woordenwisseling op café kwam tot een discussie tussen enkele aanwezigen, die buiten op het plein met elkaar op de vuist gingen. Hierbij raakten verschillende personen gewond. Twee betrokkenen liepen ernstige letsels op, de toestand van een van hen is nog steeds kritiek volgens het parket van West-Vlaanderen, afdeling Ieper.

De twee andere slachtoffers die zich hebben gemeld, hielden er lichte verwondingen aan over. De politie arresteerde vrijdag na de vechtpartij een verdachte. Hij is maandag voor de onderzoeksrechter verschenen en blijft voorlopig aangehouden. Het gaat om een jongeman van 18 jaar uit Menen die geen onbekende is voor het gerecht.

De Vismarkt in Ieper is een bekende uitgaansplek waar wel vaker wordt gevochten, zo bevestigt hoofdcommissaris Luc Deryckere van politiezone Arro Ieper. "In Ieper hangen heel wat camera's, dit helpt ons om bij incidenten na te gaan wat er precies gebeurd is. Ook op de Vismarkt hangen enkele camera's. Aan de hand van die beelden kunnen we nu nagaan wat er precies gebeurd is."

Auteurs: 
Belga

Operatie Oeganda, binnenkort op Focus en WTV