Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Selectie nieuws

Selectie nieuws

Elke ochtend gaat de spons over het redactiebord. Klaar om gevuld te worden met dagvers nieuws. Twaalf journalisten, de eindredacteur, de hoofdredacteur, de productiekern en de webredactie volgen elke dag de enorme nieuwsstroom die op onze redactie binnenkomt via mails, telefoontjes en ons uitgebreid netwerk.

De eindredacteur maakt per dag een voorselectie van wat relevant kan zijn en bespreekt alles dan ‘s morgens met de journalisten tijdens de redactievergadering. De journalisten doen zelf ook nog suggesties voor nieuwsitems. Vanaf dan krijgt de inhoud van de twee nieuwsuitzendingen (Focus en WTV) stilaan vorm. Ook voor de inhoud op onze website worden de nodige afspraken gemaakt.

Om het vele nieuws te verzamelen, maakt de redactie gebruik van een aantal bronnen:

  • Netwerking: de redactie onderhoudt heel wat contacten met mensen uit het leef-, woon- en werkveld van de West-Vlaming. Die contactpersonen bellen ons spontaan op als er ergens iets gebeurt.
  • Redactie-agenda: verenigingen, stads- en andere besturen, organisaties, politici, bedrijven... sturen ons dagelijks een pak informatie door over wat er bij hen of in hun buurt allemaal op til staat. Onze productiekern plaatst al deze berichten op de agenda. Heb jij een persbericht, tip of leuke suggestie, aarzel dan niet om deze door te mailen naar redactie@focus-wtv.be.
  • Persagentschap Belga: zij werken met een enorm netwerk van correspondenten. Belga verzamelt al het nieuws en stuurt het meteen uit naar alle redacties die bij hen zijn aangesloten, ook Focus en WTV dus.
  • Andere media: uiteraard vormen ook kranten, websites, uitzendingen van andere zenders... een bron van inspiratie voor ons eigen nieuws.
  • We monitoren constant de diverse sociale media zoals Facebook en Twitter. Ook nemen mensen steeds vaker via sociale media contact met ons op.
  • Ook jij kunt samen met ons het nieuws maken. Klik hier voor meer informatie.