Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Aftellen naar Gent-Wevelgem

Aftellen naar Gent-Wevelgem

Sport
18/03/2018

Aflevering 1: Ann-Sophie Duyck

De markt van Ieper is opnieuw het imposante decor voor de start van de vrouweneditie van Gent-Wevelgem. Vrouwenwielrennen wint elk jaar aan belang, getuige daarvan de rechtstreekse tv-uitzendingen, en ook Gent-Wevelgem profiteert daar mee van.

Voor Ann-Sophie Duyck eindigde de wedstrijd vorig jaar in het ziekenhuis. Ze hoopt dit jaar met haar parcourskennis haar ploeggenote en winnares van vorig jaar de Finse Lepistö te kunnen bijstaan tot aan de meet, want Duyck rijdt sinds dit jaar bij de topploeg Cervelo-Bigla.

Aflevering 2: Oscar Freire

Oscar Freire is voorlopig de enige Spanjaard op de erelijst van Gent-Wevelgem. Hij is er ondertussen 42 maar herinnert zich zijn eerste Gent-Wevelgem nog erg goed. In 2007 wordt hij derde, het jaar nadien is hij de snelste.

Aflevering 3: Willy Van Neste

Alleen Walter Godefroot hield Willy Van Neste uit Hertsberge van de zege in Gent-Wevelgem in 1968.

Van Neste had de wedstrijd zelf hard gemaakt, maar was in de spurt niet opgewassen tegen de pijlsnelle Godefroot. De Hertsbergenaar hield wel ene Felice Gimondi achter zich.

Aflevering 3: Ultieme biografie over VDB

Stijn Vanderhaeghe uit Ieper schreef de ultieme biografie over VDB, de bimbo d'oro. Er is al heel veel gezegd en geschreven over Frank Vandenbroucke, een rastalent met een duister kantje. Maar ook veel onzin, vonden vader Jean-Jacques en moeder Chantal, en dus verleenden ze hun medewerking aan een nieuwe biografie over hun zoon.

Auteurs: 
Redactie

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox