Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Arne Devliegher wint Triatlon Beernem

Arne Devliegher wint Triatlon Beernem

Sport
09/06/2019

De Kallemoeie Triatlon is intussen een vaste waarde geworden op de triatlonkalender. Toch kreeg de organisatie voor deze 8ste editie een ‘njet’ van het Beernemse stadsbestuur op de normale locatie en moest de wedstrijd noodgedwongen uitwijken naar deelgemeente Sint-Joris.

450 atleten verdeeld over verschillende waves stonden aan de start. Na de zwemproef over één kilometer kwamen bij de dames achtereenvolgens Charlotte Verhaeghen, Lies Vermont en Lore Vanclooster als top 3 uit het water.

Bij de mannen zaten de favorieten meteen voorin. Kjell Dehertogh, winnaar van vorig jaar, duikt als eerste de wisselzone in, gevolgd door zijn teamgenoot en thuisrijder Dries Demeulenaere. De derde man is Kasper Lagae uit De Panne.

Tijdens het fietsgedeelte over 45 kilometer kwam bij de mannen ook Arne Devliegher zich met de zaak bemoeien. De winnaar uit 2017 reed een ijzersterke fietsproef en liep ook erg sterk.

In die afsluitende 10 kilometer leek het er lange tijd op dat Kasper Lagae uit Lauwe als eerste zou finishen. Maar in een lange eindsprint was het uiteindelijk Arne Devliegher die het laken naar zich toe trekt. Kjell Dehertog werd derde.

Xenia Luxem uit Wilrijk bleek outstanding en haalt het bij de vrouwen voor Lore Vanclooster en Lies Vermont.

 

Auteurs: 
Simon Bossuyt
Rudy Moerman