Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Cercle wint voor het eerst sinds augustus

Cercle wint voor het eerst sinds augustus

Sport
10/11/2019

KV Oostende - Excel Moeskroen: 2-2

Fashion Sakala bracht de Kustboys kort voor de rust op voorsprong, Stipe Perica maakte middenin de tweede helft gelijk. Toen Ari Skulason Oostende opnieuw op voorsprong bracht begon de thuisploeg te hopen. Lange tijd zag het ernaar uit dat ze eindelijk nog eens zouden winnen, maar diep in de blessuretijd maakte Perica nog zijn tweede van de avond, de gelijkmaker voor Moeskroen. Oostende moest leven met een puntje, al kunnen ze daar misschien wel vrede mee nemen na vijf opeenvolgende nederlagen. In het klassement doet Oostende geen goeie zaak en blijft het veertiende. 

Cercle Brugge - Sint-Truiden: 2-1

Vanop de stip bracht Kevin Hoggas Cercle Brugge op voorsprong tegen Sint-Truiden, net na de pauze maakte Yohan Boli er 1-1 van. Helemaal in het slot werd de thuisploeg, die eerder doelpunten van Hoggas en Gory afgekeurd zag, toch beloond voor zijn aanvalslust. Idriss Saadi bezorgde Cercle één minuut voor tijd met het hoofd de zege. De vereniging blijft laatste met 7 op 45, Sint-Truiden blijft met 18 punten elfde.

KV Kortrijk - Waasland Beveren: 1-3

Beni Badibanga bracht Waasland-Beveren al snel op voorsprong bij Kortrijk. De bezoekers waren veel gevaarlijker dan Kortrijk voor rust, en op het halfuur maakte Aboubakary Koita er dan ook verdiend 0-2 van. Fraser Hornby bracht de thuisploeg middenin de tweede helft terug in de wedstrijd, maar vanop de stip bracht Tuur Dierckx het verschil weer op twee doelpunten. Waasland-Beveren blijft vijftiende met tien punten, maar nadert wel op de ploegen vlak voor hen, waar nummer dertien Kortrijk er met zijn veertien punten eentje van is

Auteurs: 
Simon Dekaezemaker
Belga