Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Club Brugge - Genk eerste topper op eerste speeldag

Club Brugge - Genk eerste topper op eerste speeldag

Sport
22/07/2022

Club Brugge ontvangt in het Jan Breydelstadion Racing Genk. Blauw-zwart kan (voorlopig) nog op aanvallers Noa Lang en Charles De Ketelaere rekenen. Mogelijk vertrekken ze komende maand nog, al is een verlengd verblijf ook niet uitgesloten. Nieuwkomers Ferran Jutgla, Cyle Larin, Bjorn Meijer en Casper Nielsen kunnen intussen rustig ingepast worden.

Club won vorige week de Supercup. Veel beter kan Hoefkens niet beginnen als trainer van Blauw-Zwart. Maar ondanks de zege in de Supercup ziet trainer Carl Hoekens zeker één groot werkpunt: "Ik denk dat dat tijdens die wedstrijd heel duidelijk was. De eerste 35 minuten waren goed met het voetbal dat we willen brengen. Dan merk je dat het moeilijk gaat worden op fysiek vlak, dus daar gaan we nu de nadruk op leggen."

Met Genk krijgt Club meteen een andere topclub op bezoek. De drie punten pakken in eigen huis wordt dan ook niet eenvoudig. "Vorig jaar was Genk sowieso een ploeg met veel kwaliteiten, dat is dit jaar niet anders. Ze hebben weinig uitgaande transfers, zelfs hun gouden schoen loopt er nog rond. Zij beschikken over veel kwaliteit. Ik schat Wouter ook heel hoog in als coach. Voor ons is het mooie uitdaging als eerste match van het seizoen."

Andere West-Vlaamse ploegen

Met Kortrijk-Leuven en Zulte Waregem-Seraing zijn er zaterdag twee matchen tussen teams die met een schuin oog naar onderen kijken. Vooral Zulte Waregem en Seraing wacht een moeilijk seizoen met drie zakkers op het einde van de competitie.

Anderlecht ontvangt zondag KV Oostende. Met Mazzu als coach en nieuwe aanvallers Sebastiano Esposito en Fabio Silva slaat paars-wit een nieuw tijdperk in. De opnieuw in genade aangenomen Adrien Trebel lijkt op het middenveld voorlopig de verrassende vervanger voor Josh Cullen, die met Vincent Kompany naar Burnley trok.

Promovendus Westerlo en Cercle Brugge sluiten de eerste speeldag af. De kampioen uit 1B wil verder surfen op het winnend elan van vorig seizoen. Cercle hoopt op een rustig seizoen zonder degradatiezorgen.

Auteurs: 
Belga