Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Club Brugge klaar voor AEK Athene

Club Brugge klaar voor AEK Athene

Sport
16/08/2017

Club Brugge speelt donderdagavond eerst thuis tegen AEK, in zijn 300ste Europese wedstrijd en speelde nog nooit eerder een officiële wedstrijd tegen de Grieken, die vorig seizoen vierde werden in de Griekse competitie. Club Brugge maakte een goede start in de Belgische competitie, met zeges tegen Lokeren, Eupen en Zulte-Waregem, maar zoekt toch nog wat naar automatismen onder nieuwe coach Ivan Leko.

Leko: "eigen speelwijze opdringen"

Coach Ivan Leko benadrukte daags voor de wedstrijd dat Club Brugge moet uitgaan van zijn eigen kwaliteiten. "De laatste voorbereiding voor de match met AEK Athene zit er bijna op", stak Leko van wal. "We kennen de sterktes en de zwaktes van onze tegenstander en willen kost wat kost doorstoten. Er is genoeg kwaliteit binnen Club Brugge om dit verhaal positief af te sluiten. Natuurlijk hebben we een zware tegenstander geloot. Dat was eerst zo met Basaksehir en nu met AEK Athene, maar het is nu eenmaal zo."

Over de te kiezen tactiek is Leko duidelijk. "We moeten uitgaan van onze eigen sterkte. Met Hans Vanaken en Lior Refaelov in eenzelfde team? Waarom niet? Die twee kunnen perfect samen spelen. Club Brugge moet altijd zijn eigen speelwijze opdringen aan de tegenstander. Wij staan fysiek sterk en ook mentaal zit alles snor. Ik ken onze tegenstander goed en ze zullen hier wellicht heel compact willen spelen om dan via de omschakeling hun gram te halen. Aan ons om dat niet toe te laten. Het is voor ons verder heel belangrijk dat we donderdag kunnen rekenen op de steun van onze fans. Daarom mogen de houders van een abonnement gratis de match bijwonen. Met twaalf tegen elf moet het toch lukken AEK Athene te verslaan."

Auteurs: