Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Club Brugge wil zich in de kijker spelen tegen ManU

Club Brugge wil zich in de kijker spelen tegen ManU

Sport
19/02/2020

Club Brugge werd met 3 op 18 derde in zijn Champions League-groep, achter PSG en Real Madrid. Manchester United won zijn poule in de Europa League voor AZ.

Keeper Simon Mignolet:  "Iedereen kijkt er naar uit om opnieuw in Europa te spelen", aldus de Rode Duivel. "We zijn nog op drie fronten actief. Maar dit is nog eens wat anders dan de competitie of de Beker van België. Manchester United zal hier van eigen sterkte uitgaan, terwijl in de competitie de bezoekende teams zich meestal instellen op ons spel. Voor onze spelers is het misschien wel een verademing eens anders te kunnen voetballen. Het is in ieder geval een mooie kans om ons te meten met een absoluut topteam in Europa. We kunnen moeilijk inschatten wie zal starten bij ManU. Maar er zal in ieder geval veel talent op het veld staan. Dit is opnieuw een mooie uitdaging, na de Champions League-wedstrijden tegen Real Madrid en PSG."

Volgens Mignolet kan er geen twijfel over bestaan dat Manchester United de favoriet is in het komend tweeluik. "Maar we hebben tegen PSG en Real Madrid al getoond dat we ons met zulke teams kunnen meten." (lees verder onder de foto)

 

Brugge kan morgen niet rekenen op Krépin Diatta, de Senegalees heeft last van zijn adductoren en raakt niet fit. Bovendien speelt Club vier wedstrijden op acht dagen. Een drukke agenda dus. Trainer Philippe Clement: "Ik zal genoeg moeten roteren om iedereen door die wedstrijden te halen en een goed resultaat te halen. Ik geloof dat we ons kunnen kwalificeren maar die kans is gewoon heel klein. Het moet meezitten, spelers gaan boven hun top moeten presteren, als ze dat twee keer kunnen is alles mogelijk."

 

Auteurs: