Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Code oranje voor indoorsport is serieuze domper

Code oranje voor indoorsport is serieuze domper

Sport
13/10/2020

Voorlopig geen wedstrijden meer en ook geen trainingen bij vrouwenvolleybalteam Vlamvo Vlamertinge. De speelsters zijn ontgoocheld, al is er ook begrip voor de beslissing. Afgelopen weekend zijn maar drie van de zes wedstrijden in de reeks afgewerkt door positieve testen bij heel wat speelsters. Toch is het verbod op indoorsporten waarbij je geen anderhalve meter afstand kan houden een fameuze streep door de rekening.

Henri Mahieu, voorzitter Vlamvo Vlamertinge: "Dat betekent geen inkomsten hé. Als er niet gespeeld wordt, komt er ook geen volk naar de kantine. Dat kan op termijn voor problemen zorgen. Een maand is overbrugbaar. Gelukkig laten onze sponsors ons niet vallen."

Teleurstelling ook bij de basketspelers van fusieclub SKT Ieper, maar het nieuws komt niet als een complete verrassing.  De club kon al acht wedstrijden niet spelen door besmettingen in de eigen rangen of bij tegenstanders. "Sportief hebben  we beslist om de ploegen zo veel mogelijk te laten trainen. Uiteraard volgens de regels. Zoveel mogelijk contactloos zoals opgelegd. Ook de jongste ploegen die nog wel aan competitie mogen doen, zullen we laten spelen."

"Coronaproof trainen bij een sport als basketbal. Dat is niet evident om dat op dezelfde frequentie te doen als vandaag. Anderzijds kan je wel contactloze trainingen hebben die nuttig zijn. Zo kunnen jongeren nog eens samen trainen op een afstand."

 

 

 

 

Auteurs: 
Ken Pieters