Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Custovic leidt eerste training bij KVO

Custovic leidt eerste training bij KVO

Sport
04/03/2020

Custovic keert terug naar KVO, de ploeg die hij destijds na het vertrek van Vanderhaeghe van onderin naar de veilige middenmoot loodste. Op zijn vraag wordt Franck Berrier -oude bekende bij KVO- zijn assistent, maar die stond bij de eerste training vanmorgen nog niet op het veld. Berrier wordt pas eind deze week verwacht. "Ik ben heel blij om hier terug te keren", aldus Custovic. "Ik heb me altijd goed gevoeld in Oostende en de band met de spelers, de omkadering, het personeel en de fans was ook altijd opperbest. Het deed me pijn om KVO onderin te zien staan, maar ik zal mijn uiterste best doen om de komende twee wedstrijden tot een goed einde te brengen."

Bekende spelersgroep

De spelersgroep is voor Custovic trouwens niet helemaal nieuw: een handvol spelers, zoals Brecht Capon, Ronald Vargas en Michiel Jonckheere, waren er al toen Custovic KVO een eerste keer leidde. (lees verder onder video)

  "De situatie is delicaat, maar ik geloof voor 200 procent in een goede afloop", zegt Custovic. Zuur over zijn eerder ontslag bij KVO was de Bosniër niet. "Toen zaten er bij KVO allemaal andere mensen. Daarom kon ik ook terugkomen. Anders was dat geen optie geweest. Al heb ik nu geen tijd om terug te kijken, we moeten vooruit."

  Er is volgens Custovic te weinig tijd om sterk in te zetten op tactiek en fysiek. Hij gaat dus vooral op het mentale vlak werken met de spelers. "De ploeg is het seizoen goed gestart, maar heeft aan zelfvertrouwen verloren. De jongens moeten vergeten wat er is gebeurd en vooruit kijken." Al zegt de trainer zelf wel geen wonderen te kunnen verrichten op zo'n korte tijd. Voorlopig zal hij zijn job als hoofdtrainer bij KVO combineren met zijn baan als assistent bij de nationale ploeg van Bosnië. Zijn contract bij KVO loopt voorlopig tot eind mei.

  "Als ik langer mag blijven is dat fijn, maar ik ben nu vooral met vandaag bezig en niet met de toekomst of het verleden."

  De training vanmorgen lokte een twintigtal supporters. Zij leven op hoop, maar ze hebben ook vertrouwen in een goeie afloop met behoud in 1A. Zaterdag ontvangt KVO Racing Genk, op 15 maart moet Oostende naar Cercle Brugge, dat aan een opmerkelijke revanche bezig is en zelf bijna is gered.

   

  Lees ook: