Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Florian Van Acker uit Langemark behaalt goud op EK Tafeltennis

Florian Van Acker uit Langemark behaalt goud op EK Tafeltennis

Sport
15/10/2015

Beide toppers wisten in hun klasse (9 en 11) de Europese titel te veroveren. Beide spelers zijn met deze titel ook rechtstreeks geplaatst voor de Paralympische Spelen in Rio.

De West-Vlaming Florian Van Acker is een echt trainingsbeest. Het afgelopen jaar kwam hij voor het eerst in de ‘spotlights’ met een bronzen medaille op het wereldkampioenschap in Peking (China).

Droom

Net als zijn grote idool Jean-Michel Saive was Florian vastberaden om nummer één te worden in zijn klasse. Deze droom werd al snel werkelijkheid. Na twee maanden inactiviteit op het internationale toneel staat de speler uit Langemark  momenteel derde op de wereldranking. Het Europees kampioenschap was z’n grootste doel van het jaar. “Het was niet gemakkelijk om met de druk om te gaan, maar ik ben toch kalm kunnen blijven tijdens het toernooi”, zegt Van Acker. “Deze titel is heel belangrijk voor mij. Het is een beloning voor al het harde werk van de laatste tijd. Mijn volgende belangrijke toernooi is de Belgium Open in Sint-Niklaas. De planning voor Rio moet nog opgesteld worden. Natuurlijk wil ik schitteren op de Spelen, maar ik moet met mijn beide voeten op de grond blijven en hard werken.”

(Florian staat links op de foto)

Auteurs: