Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Geen schorsing, wel boete voor Vanderhaeghe

Geen schorsing, wel boete voor Vanderhaeghe

Sport
29/05/2019

Vanderhaeghe moet wel een boete van 1.000 euro betalen. Vanderhaeghe werd door de Geschillencommissie vorige week voor twee speeldagen geschorst, nadat hij in de finale van Play-off 2 naar de tribunes was verwezen door scheidsrechter Laforge. In de slotminuten van de thuiswedstrijd tegen Sporting Charleroi (1-2) werd KV Kortrijk een interessante aanval ontzegd. Scheidsrechter Laforge legde het spel stil, nadat twee spelers van Charleroi tegen elkaar botsten. Nadien gaf hij een wedstrijdbal. Vanderhaeghe ging door het lint en fulmineerde tegen Lardot en zijn vierde official Kevin Van Damme. Die gaf onder meer ook aan dat de T1 van de Kerels buiten de neutrale zone stond, waarop Vanderhaeghe in de tribunes werd gezet. De coach sloeg bij het verlaten van de trainersbank nog bijna een poortje aan diggelen. Ook zijn houding na de wedstrijd werd Verhaeghe aangewreven. Zo zou de trainer de scheidsrechters aan hun kleedkamer hebben opgewacht, om nogmaals tegen de refs tekeer te gaan. De Geschillencommissie bestrafte met twee speeldagen schorsing en 2.000 euro boete. De Kerels tekenden echter beroep aan tegen dat vonnis.

Sociale projecten

Vanderhaeghe liet zich dinsdag vertegenwoordigen door meester Stijn Van Schel en die deed de schorsing in rook opgaan. De T1 van KV Kortrijk kan op de eerste speeldag van volgend seizoen gewoon op de trainersbank plaatsnemen. Wel moet Vanderhaeghe een boete van 1.000 euro betalen.

Bovenop de disciplinaire geldstraf via de KBVB, riskeert Vanderhaeghe ook een bijdrage van 5.000 euro te moeten betalen aan de sociale projecten van de Pro League. De bekrachtiging daarvan gebeurt in principe op de raad van bestuur van 7 juni.

Auteurs: 
Belga