Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Iedereen wint in Gullegem

Iedereen wint in Gullegem

Sport
04/01/2022

Er is elke week wel ergens een veldrit voor G-sporters, maar dan meestal in Antwerpen, vertelt Bas Van Dycke van Parantee-Psylos. "We zijn dan ook blij dat we eens in West-Vlaanderen het BK kunnen organiseren. Vandaag krijgen drie categorieën een driekleur."

Van de 21 jongens en meisjes aan de start, zijn er maar twee uit onze provincie. Joren Degraeve uit Meulebeke, en Dylan Derveaux van Zwevegem. Dei laatste ziet het wel zitten, want hij is hier gisteren nog komen trainen met zijn vader, die trouwens ook de schoonvader is van Xandro Meurisse. Een sportieve familie dus. "Ik zou graag meedoen voor de prijzen, maar het parcours is een beetje te zwaar voor mij, vrees ik. Maar ik ga wel mijn best doen.

Ook Joren geeft eerlijk toe dat er anderen beter zijn. "Ik zie veldrijden vooral als training voor het wegseizoen, maar dat betekent niet dat ik mij niet zal inzetten. Ik wil mij vooral amuseren." Onder het goedkeurend oog van vader en grootvader begint hij dan aan een ware ploetertocht. "Nee, opgeven zit niet in hem," lacht vader Stefaan. "Hij heeft het wel moeilijk op de lastige stroken, omdat hij wat kracht mist. Ach, als hij maar plezier heeft."

Eenzelfde geluid horen we bij Claude Derveaux, die zoon Dylan blijft aanmoedigen, en tips geven."Voor Dylan was het beter geweest als ze het parcours een beetje hadden aangepast. Nu heeft hij het, zeker op de hellingen, zeer moeilijk." Dylan moet dan ook vaker van de fiets dan hem lief is.

De overwinning in het BK is uiteindelijk voor Lars de Jong bij de jongens, en Silke Bastiaensen bij de meisjes. Maar zoals het hoort, mag iedereen mee op het podium. In de G-sport is iedereen winnaar.

Auteurs: