Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ieper draaischijf Gent-Wevelgem - In Flanders Fields

Ieper draaischijf Gent-Wevelgem - In Flanders Fields

Sport
09/03/2017

Op zondag 26 maart serveren drie West-Vlaamse wielerclubs (Koninklijke Veloclub Het Vliegend Wiel Wevelgem, Koninklijke Ieperse Wielerclub en Sasspurters Boezinge) samen het pakket ‘in Flanders Fields’, een unicum in de wereld. Er worden onder de noemer “Gent-Wevelgem - In Flanders Fields” maar liefst 7 wedstrijden verreden. En dit allemaal op topniveau met o.a. WorldTour bij de Heren en Dames Elite, Nations’ Cup bij de U19 Juniores en U23 Beloften, Beker van België bij de Nieuwelingen.

WO I

Omdat deze organisaties in het teken staan van 100 jaar WO I, is Ieper de draaischijf van het hele gebeuren. Diverse wedstrijden starten en komen aan in Ieper en/of komen minstens één keer in Ieper voorbij op de Grote Markt. Daar wordt ook een koerscafé ingericht, waar men de hele dag terecht kan.

De Ieperse deelgemeente Boezinge ontpopt zich die dag dan weer als hét dameswielrennersdorp van Vlaanderen, met op die dag drie dameskoersen in Boezinge: de dames elite, de dames juniores (U19) en de dames nieuwelingen (U17). Daarnaast organiseren de Boezingse Sasspurters op andere data ook nog Dwars door de Westhoek en een na-tour-criterium voor dames.

Auteurs: 
Piet Lesage

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox