Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

KV Kortrijk vernedert Zulte Waregem

KV Kortrijk vernedert Zulte Waregem

Sport
12/05/2019

Zulte Waregem moest al na 11 minuten met 10 man verder na een rode kaart voor Hamid Harbaoui. Bij de rust stond er al 0-3 op het scorebord in het Regenboogstadion, na treffers van Elohim Rolland (27.), Teddy Chevalier (30.) en Imoh Ezekiel (40.). Na de pauze maakte Julien De Sart (68.) er 0-4 van, in blessuretijd zorgde Kristof D'Haene voor forfaitcijfers. Het is de vijfde (!) keer dit seizoen dat Kortrijk wint van Zulte Waregem en dat zorgde voor uitzinnige vreugde bij de KVK-supporters. Vanuit de spelersbus zag dat er zo uit: 

Kansloze nederlaag voor KV Oostende

Tweedeklasser Westerlo heeft zaterdagavond op de achtste speeldag in groep A van Play-off II met 0-3 gewonnen op bezoek bij het uitgebluste KV Oostende, dat zich naar het seizoenseinde sleept en nu ook mathematisch uitgeschakeld is voor groepswinst.

Ambroise Ghobo (8. en 62.) zette de Kemphanen op een 0-2 voorsprong aan de Kust, Sava Petrov zette na 71 minuten de 0-3 eindstand op het bord. In de stand komt 'Westel' met twaalf punten op gelijke hoogte van Sint-Truiden, dat zondagavond de speeldag afsluit met een thuisduel tegen Eupen. Charleroi, dat eerder op zaterdag met 0-3 ging winnen bij Beerschot Wilrijk, is met zestien punten leider, op twee speeldagen voor het einde.

Auteurs: 
Belga