Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

KVO pakt 3 gouden punten in strijd om Play-off 1

KVO pakt 3 gouden punten in strijd om Play-off 1

Sport
21/03/2021

De kustploeg probeerde Moeskroen meteen onder druk te zetten. Maar het waren de Henegouwers die de eerste grote kans wisten te versieren. Na een goede borstcontrole dwong Lepoint KVO-doelman Hubert tot een knappe save. Voor KV Oostende pakte Hjulsager uit met een afstandsschot, Moeskroen-doelman Koffi bokste het leer weg. Drie minuten voor rust verkeek Koffi zich compleet op een hoekschop, Fashion Sakala duwde de bal met de buik binnen. Maar op aangeven van de VAR werd de treffer afgekeurd.

Doelman Koffi blundert, Gueye straft af

Iets voor het uur waren de bezoekers opnieuw dichtbij de 0-1. Sakala devieerde een voorzet van Hjulsager in één tijd, zijn poging ging voorlangs. Door heel wat slordigheden leek de match af te stevenen op een brilscore, maar Koffi blunderde opnieuw in de blessuretijd. De doelman liet de voorzet van Hjulsager uit zijn handen glippen, Gueye kopte de bal tegen de touwen.

Met nog drie speeldagen te gaan staat KV Oostende netjes in de top vier. Met 49 punten volgt het op één punt van nummer drie Racing Genk, dat vrijdag 2-2 gelijkspeelde tegen Standard. Moeskroen moet nog steeds vrezen voor degradatie. Het is 16e met 30 punten.

Auteurs: 
Belga