Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Middelkerke trekt bokshandschoenen aan tijdens boksgala

Middelkerke trekt bokshandschoenen aan tijdens boksgala

Sport
13/10/2019

Tijdens het boksgala in Middelkerke waren onder meer publiekslievelingen Sergei Ballegeer en Giovanni Techel van de partij. Bovendien stond ook het profdebuut van Oostendenaar Liridon Fazliu op het programma. Fazliu is Vlaams Kampioen bij de liefhebbers en kreeg de ervaren Georgiër Tatrishvili tegenover zich in de ring. 42 is de Georgiër ondertussen en dat kon hij in de ring maar moeilijk verbergen. In de vierde ronde legde de scheidsrechter de kamp stil en won Fazliu zijn allereerste profkamp met een technische knock-out. 

Techel blijft ongeslagen

Ook Poperingenaar Giovanni Techel trok zijn bokshandschoenen in Middelkerke aan voor een wedstrijd tegen James Hagenimana. Techel bokste zeer verzorgd en bleef de hele wedstrijd attent. Na zes ronden stak hij de overwinning dan ook logisch op zak en blijft dus ongeslagen. Op 11 november bokst Techel in Oostende voor de Vlaamse titel, tegen Ghulian Houssain. 

Brugse Beer

Ten slotte kregen we ook een aangename kamp van de Brugse Beer, Sergei Ballegeer, te zien. Hij stond in de ring tegenover een andere Georgiër, Merab Gukasian. Ballegeer had het niet onder de markt tegen Gukasian, maar won uiteindelijk unaniem en verdiend op de punten. Het is voor Ballegeer zijn vierde profzege op vijf kampen. 

Auteurs: 
Stefaan Vanpoucke
Redactie