Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Net geen Gouden Schoen voor De Ketelaere, Lang en Wullaert

Net geen Gouden Schoen voor De Ketelaere, Lang en Wullaert

Sport
12/01/2022

"Liever Kampioen met Club"

Bij Noa Lang kwam de tweede plaats - de meest ondankbare - in eerste instantie zuur binnen. Maar voor onze camera herpakte de zelfverzekerde Nederlander zich al snel: Tweede plaats telt niet. Ik zeg je eerlijk, ik win liever een prijs met m’n team. Ik word liever kampioen met Club Brugge dan dat ik de gouden schoen win. Tuurlijk, het is mooi meegenomen individueel, maar voor mij is kampioen worden met Club Brugge veel belangrijker."

Ook Charles De Ketelaere en Hans Vanaken kunnen de Gouden Schoen van Onuachu wel plaatsen.

De Ketelaere:

Tuurlijk, als je bij de top 3 zit dan hoop je om te winnen. Ja, dan ben je ontgoocheld, maar het is helemaal verdiend voor Paul. Ik gun hem dat.

Vanaken: 

Ik denk dat vooral Onuachu in de eerste ronde bij veel stemmers op 1 stond. Daardoor heeft hij veel punten gehaald in die periode. Terwijl nu zijn er meer spelers. Undav, soms ik, soms Noa of Charles, dan Vanzeir. Je hebt zoveel kandidaten in die tweede ronde die punten afpakken van elkaar. Dat is de reden waarom Onuachu wint.

Tessa Wullaert net niet

Net geen vierde Gouden Schoen voor de Wielsbeekse Tessa Wullaert. Met amper één puntje verschil moet ze de trofee laten aan Janice Cayman. Dat komt toch aan:

Ja, een beetje veel denk ik. Mijn seizoen is wat het geweest is. Ik heb mijn best gedaan. Ik ben mezelf gebleven. Cijfers en prestaties liegen niet. Het is aan de jury om te beslissen. Ja, dan grijpen we er net met één punt naast. Maar ik ben heel blij voor Janice. Maar ik ga blijven knallen, hetzelfde als vorig jaar.

Noa Lang scoort het Doelpunt van het Jaar

Het publiek mocht een keuze maken uit alle gescoorde doelpunten op de Belgische velden afgelopen kalenderjaar. Drie sprongen er uit, goals van Ito, Vandenberghe en Noa Lang. De Nederlandse klassespeler van Club Brugge kreeg met 51 procent van de stemmen de prijs. (Lees verder onder de foto)

Mignolet opnieuw Doelman van het Jaar

Simon Mignolet scoort een mooie en logische "drie op een rij" in de verkiezing tot Doelman van het Jaar. Net als de voorbije twee seizoenen is de goallie van Blauw-Zwart uitverkoren als meest betrouwbare sluitstuk op de Belgische voetbalvelden. (Lees verder onder de foto)

 

De Ketelaere opnieuw Belofte van het Jaar

Charles De Ketelaere is er nog altijd maar 20, je zou het eigenlijk haast vergeten. Maar niet op het gala van de Gouden Schoen. De klasserijke Bruggeling wint er dan ook al voor de tweede keer de prijs van Belofte van het Jaar. Hij zorgde voor liefst elf goals en elf assists in zijn ploeg. Maar ook bij de Rode Duivels liet de jonge voetballer zich het voorbije jaar zien.

Lees ook:

Auteurs: 
Redactie