Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Organisatie stelt WK in Oostende voor

Organisatie stelt WK in Oostende voor

Sport
01/02/2020

"De blikvanger in Oostende wordt een imposante brug van 135 meter lengte en 8 meter hoogte, een constructie die de renners - letterlijk - de brug laat maken tussen de hippodroom en het strand, hoog boven de bestaande tramverbinding. De brug die voor het eerst werd gebruikt in het Belgisch kampioenschap vormt straks opnieuw een spectaculaire en unieke uitdaging voor de renners", zegt organisator Rik Debeaussaert.

Oostends burgemeester Bart Tommelein zegt trots te zijn dat zijn stad werd uitverkoren om volgend jaar op 30 en 31 januari het WK te organiseren. "Deze internationale wedstrijden zetten Oostende in de kijker over de hele wereld en dragen bij tot het imago van onze stad aan zee. Dit evenement is niet alleen belangrijk voor het imago van onze mooie stad, maar staat ook garant voor een economische impact in hotels en restaurants. We zullen alle supporters - uit België maar ook de rest van de wereld - met open armen ontvangen. Graag bedank ik de UCI om Oostende uit te kiezen als gaststad en de organisatie vzw Veld- en Wegritcomité Hooglede-Gits als partner in dit onvergetelijke evenement."

Bondsvoorzitter Tom Van Damme vult aan. "Wie veldrijden zegt, zegt België. Nergens anders kan deze discipline rekenen op zoveel belangstelling, nergens anders worden zoveel topwedstrijden van niveau georganiseerd. Crossen zit in de genen van de modale Belg, dus is het niet meer dan vanzelfsprekend dat ons land in de voorbije twintig jaar al vier keer de organisatie van het wereldkampioenschap voor zijn rekening kon nemen."

In 2016 was Zolder (met de eerste wereldtitel voor Wout van Aert) gastheer. Daarvoor was het de beurt aan Koksijde (2012, Niels Albert), Hooglede-Gits (2007, Erwin Vervecken) en Zolder (2002, Mario De Clercq). 

Auteurs: 
Belga