Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Robin Barbiaux haalt Vlaamse titel binnen bij lichtgewichten

Robin Barbiaux haalt Vlaamse titel binnen bij lichtgewichten

Sport
12/06/2022

Delfine Persoon moest afzeggen voor het boksgala in Ardooie. Ze zou er normaal gezien vechten voor de Europese titel, maar volgens het reglement zou die wedstrijd te dicht liggen bij haar vorige kamp in Dubai. Ze zette zich dan maar een hele avond in als assistent van Filiep Tampere. De coaches van BT Houtland kregen schitterende prestaties te zien van hun amateur boksers.

Pech voor broers Techel 

Voor de Poperingse broers Techel wordt het een avond om snel te vergeten. Normaal gingen ze tegen elkaar kampen, maar Harley moest forfait geven met een lumbago. Oudste broer Giovanni kreeg daardoor de Bosniër Milos Janjanin tegenover zich. Maar al in de eerste ronde loopt het fout: Techel breekt zijn hand en kan niet meer verder.

Barbiaux Vlaams kampioen

Het hoogtepunt van de avond was de strijd om de Vlaamse titel bij de lichtgewichten. Het was een lastige strijd tussen de ongeslagen en ontembare Robin Barbiaux uit Torhout en de ongeslagen Bruggeling Sadaam Da Silva-Caetano. Beide kampten al drie profkampen en verloren nog nooit.

Na acht rondes duidden de juryleden Robin Barbiaux unaniem aan als winnaar.

Kamp om de wereldtitel? 

Tussen de wedstrijden door volgde er nog een huldiging voor Deline Persoon. Een drietal weken geleden won ze het gevecht om de WBC-silver belt van de Franse Elhem Mekhaled. Ze kijkt al uit naar een wereldtitelgevecht om de echte WBC-titel, hoogstwaarscijnlijk in Dubai of Antwerpen. Het zal haar laatste kunstje worden op het hoogste niveau, vertelde ze nog voor onze microfoon. 

Auteurs: 
Thomas Soen