Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ultraloper Karel Sabbe begonnen aan laatste ronde in Barkley Marathons

Ultraloper Karel Sabbe begonnen aan laatste ronde in Barkley Marathons

Sport
16/03/2023

Intussen valt de ene na de andere deelnemer af door vermoeidheid. Sabbe zet knap door en maakt nog steeds kans om de vijf rondjes van telkens 32 kilometer uit te lopen binnen de 60 uur. Met nog 13 uur te gaan voor de laatste lus zit de Anzegemnaar mooi op schema om de zestiende finisher ooit te worden.  

Nog vier man over

Tussen de voorlaatste en laatste ronde heeft Sabbe amper twintig minuten rustpauze genomen. Hij wil zo weinig mogelijk tijd verliezen en is donderdagochtend rond acht uur lokale tijd meteen begonnen aan zijn vijfde lus. Ook de Amerikaan John Kelly en de Fransman Aurelien Sanchez zijn bezig aan hun laatste ronde. Beide lopers hebben ruim drie kwartier voorsprong op de Anzegemnaar.

Een klein uur later begon ook de Brit Damian Hall aan zijn vijfde ronde. De Britse Jasmin Paris kon haar vierde ronde niet op tijd afwerken en moet noodgedwongen uit de wedstrijd stappen. Het blijft wel de beste vrouwelijke prestatie in de geschiedenis van de ultraloop.

(lees verder onder de foto's en video's)

Goede weersomstandigheden

Met amper een kwartier rust begon Sabbe vastberaden aan zijn vierde en voorlaatste ronde. Volgens de lokale reporter is hij nog fris en scherp van geest. Organisator Lazarus Lake riep Sabbe nog na met de uitspraak "Geen politie-auto's", een verwijzing naar zijn exit van vorig jaar. Toen geraakte Sabbe gedesoriënteerd en ving een lokale sheriff hem op.In vergelijking met andere jaren laten de weersomstandigheden goede prestaties toe. Met nachtelijke temperaturen rond het vriespunt en een heldere lucht zijn de weergoden gunstig gezind. Overdag blijft het droog en fris waardoor het onherbergzame parcours er redelijk goed bij ligt.

(lees verder onder de video)

Zeven deelnemers beginnen aan ronde vier

Naast Sabbe zijn er nog zes anderen die op tijd begonnen zijn aan ronde vier en dat is een record. Een van de prominenten en drievoudig finisher Jared Campbell besliste om niet te starten aan de vierde ronde en is dus uit de wedstrijd. John Kelly, de man die voor het laatst de wedstrijd tot een goed einde kon brengen, begon ook tijdig aan zijn vierde ronde.

Opvallend is dat er ook nog steeds een vrouw in de wedstrijd zit. Jasmin Paris begon rond drie uur 's nachts Belgische tijd aan de vierde ronde. De Britse is nog maar de tweede vrouw ooit na Sue Johnston in 2001 die aan de voorlaatste ronde begint.

Wie live de resultaten wil volgen kan dat doen via deze link.

Auteurs: 
Tim Vandevelde