Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vanmarcke outsider voor winst in Ronde

Vanmarcke outsider voor winst in Ronde

Sport
30/03/2018

En dus is het al een beetje met geknepen billen dat de renners zonder overwinning in Antwerpen aan de start komen. Er is ook niet een superfavoriet, maar wel een pak goede renners die aan elkaar gewaagd zullen zijn voor de Ronde. Een van hen is zeker Sep Vanmarcke.

Peter Sagan en Greg Van Avermaet starten als topfavorieten aan 102e editie. Maar Sep Vanmarcke, die de troepen aanvoert bij EF Education First-Drapac, is wellicht de meest onderschatte outsider voor winst.

De West-Vlaming werd dit jaar 3e in de Omloop Het Nieuwsblad, finishte als 7e in de E3 Harelbeke, als 21e in Gent-Wevelgem en afgelopen woensdag werd hij 3e in een uitgeregende Dwars door Vlaanderen. Vanmarcke lijkt klaar voor de Ronde van Vlaanderen waarin hij vorig jaar moest opgeven na val. In 2016 plaatste hij zich op de derde plaats, net als in 2014.

Contract verlengd

Vandaag maakte zijn team EF-Education First-Drapac ook bekend dat zowel Sep Vanmarcke als zijn luitenant Sebastian Langeveld hun contract verlengden.

"Ik ben er klaar voor. Ik was de afgelopen koersen al goed en dat gevoel heb ik nu nog steeds. De Ronde van Vlaanderen komt op het gepaste moment", straalde Sep Vanmarcke. "Ik ben in 'Vlaanderens Mooiste' altijd wel in orde en dat geeft telkens zelfvertrouwen voor de komende editie. Misschien komt het wel tot een sprint met enkele renners. Na 260 kilometer koers heb ik dan nog wel genoeg power in de benen om mijn kans te gaan. En vandaag ondertekende ik een contractverlenging tot 2020. Dat geeft ook een goed gevoel en wil zeggen dat de ploeg nog steeds in mij wil investeren."

Fotogalerij

Auteurs: