Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vanmarcke start Ronde met vraagtekens

Vanmarcke start Ronde met vraagtekens

Sport
02/04/2017

Vanmarcke kwam ten val in de Strade Bianche en liep toen een gekneusde rib op. Hij startte vervolgens wel nog in de Tirreno-Adriatico, maar ook daar voelde hij zich niet al te best. "Diep gaan, een zware inspanning leveren, lukt me moeilijk. Ik hoop dat ik snel beter word". Vanmarcke liep langs bij Lieven Maesschalck, kreeg een schema om oefeningen te doen, maar mocht wel koersen. Daarna viel hij ziek. Hij startte in de E3 Harelbeke, reed mee met de besten vooraan, tot het licht uitging op de Oude Kwaremont. "Opeens werd ik weer ziek, moest ik overgeven en was mijn koers voorbij." Hij starte daarom niet in Gent-Wevelgem en er werd naarstig gezocht naar een oorzaak. "Het is nog altijd niet duidelijk wat er precies aan de hand was of is", aldus Vanmarcke op een persmoment donderdagavond in Lokeren.

Geen ideale voorbereiding

Kortom, geen al te beste voorbereiding dus. "Pas dinsdag heb ik voor het eerst weer een goede training kunnen doen, zo'n vijf uur, in de Vlaamse Ardennen. Hopelijk ben ik zondag goed. Het is een voorbereiding die verre van ideaal is en ik weet niet waar ik sta"

Te vroeg

Veel referentiepunten heeft Vanmarcke niet. "Tja, het is moeilijk", klinkt het. "Ik weet dat ik conditioneel eigenlijk wel in orde ben, ik mag alleen niet ziek vallen zondag of last hebben. Hopelijk valt zondag alles mee. Ik heb er alleszins alles aan gedaan om goed te zijn, sinds mijn trainingen op 1 november." Kan ik op het podium staan? "Tja, moeilijk te zeggen. Misschien zal ik wel verbaasd zijn als ik daar sta. Er mag gewoon niets mis gaan zondag en met Gilbert, Van Avermaet en Sagan steken er drie mannen bovenuit. Ik moet anticiperen, zoals heel wat andere renners. Ik zal minder 'overschot' hebben dan vorig jaar. De Ronde komt misschien wel te vroeg, wellicht loopt het beter tegen Roubaix. En daarna is er nog de Amstel. Dus ja, er zijn vraagtekens. Misschien ben ik wel heel tevreden met een tiende plek of misschien heel ontgoocheld met een tweede stek", eindigde hij, "ik wil er zondag gewoon het best mogelijke van maken."

Auteurs: