Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

West-Vlaamse renners Circus-Wanty-Gobert branden van ambitie

West-Vlaamse renners Circus-Wanty-Gobert branden van ambitie

Sport
26/01/2020

Circus-Wanty-Gobert zal deze week niet veel getraind hebben op stage in Spanje. Gloria teisterde de streek rond Benidorm, en dus ook Albir, waar de ploeg haar tenten had opgeslagen. Pech voor Meurisse, Dupont en co, en dat voor een seizoen dat al slecht was begonnen, zonder wildcard van ASO voor de Tour de France. Sportjournalist Jeroen Sap ging praten met de vier West-Vlamingen in Waalse loondienst, en bemerkte toch heel wat ambitie. 

Meurisse

Dat de wielerploeg van Hilaire Ven der Schueren niet mag deelnemen aan de Tour de France is vooral een streep door de rekening van Xandro Meurisse, die na zijn opvallende Tour van vorig jaar graag wou bevestigen. De Zwevegemnaar heeft intussen het geweer van schouder veranderd en kijkt al voorzichtig uit naar een selectie voor de olympische wegrit in Tokyo. 

Dupont

Geen renner die zoveel ereplaatsen bij elkaar reed als Timothy Dupont. Zo werd hij afgelopen seizoen vice-Belgische kampioen op de weg. Gelukkig voor hem leveren die heel wat UCI-punten op, en daar was de ploeg best tevreden mee. Met Danny Van Poppel krijgt de wielrenner uit Bredene wel een concurrent in de sprint erbij. 

Devriendt en Vanspeybrouck

Wie niet zo tevreden was over het voorbije seizoen is Tom Devriendt. Hij won wel een rit in de Ronde van Oostenrijk, maar wil in het komende seizoen beter doen. Pieter Vanspeybrouck begint daarentegen zonder druk aan het seizoen. Ook voor hem liep het vorig seizoen niet op wieltjes wegens een gebrek aan vertrouwen van de ploegleiding. Dat vertrouwen is intussen hersteld, en dus hoopt Vanspeybrouck in z'n dertiende seizoen als profrenner opnieuw zijn ding te kunnen doen voor de ploeg. 

Vanspeybrouck start volgende week samen met Meurisse en Devriendt in de Grand Prix La Marseillaise, Dupont begint zijn seizoen in Saudi-Arabië.

Auteurs: 
Redactie