Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Yves Vanderhaeghe riskeert twee wedstrijden schorsing

Yves Vanderhaeghe riskeert twee wedstrijden schorsing

Sport
24/05/2019

In de slotminuten van de thuiswedstrijd tegen Sporting Charleroi werd KV Kortrijk een interessante aanval ontzegd. Scheidsrechter Laforge legde het spel stil, nadat twee spelers van Charleroi tegen elkaar vlogen. Nadien gaf hij een wedstrijdbal.

Vanderhaeghe ging door het lint en fulmineerde tegen Lardot en zijn vierde official Kevin Van Damme. Die gaf onder meer ook aan dat de T1 van de Kerels buiten de neutrale zone stond, waarop Vanderhaeghe in de tribunes werd gezet. De coach trapte bij het verlaten van de trainersbank nog bijna een poortje aan diggelen.

Voor zijn "ongepaste uitlatingen/gedragingen en houding na uitsluiting" vordert het Bondsparket twee speeldagen schorsing. KV Kortrijk en Vanderhaeghe kunnen die weigeren, en moeten dan voor de Geschillencommissie verschijnen. Sowieso zit Vanderhaeghe een eventuele schorsing pas volgend seizoen uit. Ook de Pro League zal de interne procedure opstarten, zo bevestigde woordvoerder Stijn Van Bever aan Belga. Daardoor riskeert Vanderhaeghe bovenop een disciplinaire sanctie via de KBVB ook een bijdrage van 5.000 euro te moeten betalen aan de sociale projecten van de Pro League. De bekrachtiging daarvan gebeurt in principe op de raad van bestuur van 7 juni.

Auteurs: