Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zo gaat het kampioenenfeest van Club er maandag uitzien

Zo gaat het kampioenenfeest van Club er maandag uitzien

Sport
19/05/2022

De spelers en de staf van Club Brugge worden gehuldigd op een podium op de Markt. Aan deze ontvangst wordt een groot feest gekoppeld.

Programma maandag 23 mei 2022:

  • 17.30 uur: start feestelijkheden op de Markt met dj Sven Ornelis

  • 18.00 uur: vertrek van de Club-karavaan (twee open bussen gevolgd door merchandisingwagens) vanuit Olympia onder politiebegeleiding naar de binnenstad. De karavaan wordt omstreeks 18.45 uur op 't Zand verwacht. De stoet rijdt dan via ’t Zand, de Zuidzandstraat, Steenstraat uiteindelijk de Markt op (vanaf 't Zand/Vrijdagmarkt tot net voorbij Markt (kruispunt Breidelstraat/Wollestraat) zullen nadarhekken en stewards zorgen voor een veilige doorgang van de karavaan).

  • 19.00 uur: aankomst spelers en entourage Club Brugge op de Markt. Daar worden de stadsmedailles door het stadsbestuur uitgereikt. Aansluitend is er een feest op het podium op de Markt. Alles is ook te volgen op een groot scherm op de Markt.

  • 20.00 uur: einde

Verkeers- en veiligheidsmaatregelen kampioenviering

De Steenstraat, Markt en Wollestraat (tussen Markt en Oude Burg) zijn afgesloten voor gemotoriseerd verkeer vanaf 16.00 uur. Specifiek in de Zuidzandstraat is verkeer verboden tijdens de passage van de bussen van Club Brugge.

Ook de laad- en loszones in de Wollestraat, Philip Stockstraat en Eiermarkt worden vanaf 16.00 uur voorbehouden.

De politie zal instaan voor het plaatsen van alle noodzakelijke verkeerssignalisatie en zal bijstand verlenen ter hoogte van de omleidingsroutes. Het einde van alle bovenstaande verkeersmaatregelen kan op dit ogenblik nog niet exact worden bepaald, want dit is sterk afhankelijk van het verloop van de gebeurtenissen.

Het gebruik van pyrotechnisch materiaal tijdens de optocht en tijdens het feest op de Markt is ten stelligste verboden. Rookbommen en Bengaals vuur kunnen ernstige brandwonden veroorzaken. Op het kampioenenfeest zullen ook gezinnen met kinderen aanwezig zijn. We willen alle mensen vragen geen risico’s te nemen. De politie zal hier ook op toezien en aanwezigen controleren.

Stad Brugge voorziet bijkomende mobiele fietsstallingen onder de bomen op de Burg. Wij vragen de supporters om zoveel mogelijk met de fiets te komen en hun fiets daar te stallen. De fiets kan ook gestald worden in de ondergrondse fietsenparking van de Markt (ingang Sint-Amandsstraat), onder ’t Zand en onder het BMCC (Beursplein).

Het stadsbestuur vraagt aan het publiek om geen afval op het openbaar domein achter te laten.

Auteurs: