Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zulte Waregem vraagt licentie aan voor vrouwenteam in Super League

Zulte Waregem vraagt licentie aan voor vrouwenteam in Super League

Sport
16/01/2020

 

Met Anderlecht, Gent, Standard, Genk, OH Leuven en Club Brugge telt de Belgische vrouwencompetitie momenteel slechts zes teams. Zulte Waregem hoopt zich volgend seizoen (2020-2021) als zevende te kunnen deelnemen met een vrouwenploeg. De hoofdmacht van Essevee is voorlopig achtste in de eerste nationale afdeling, ofwel het tweede niveau.

 

De vrouwenwerking binnen Zulte Waregem bestaat in 2020 tien jaar en dat wil de fusieclub vieren met een eerste deelname aan de Super League. "In samenspraak met de Pro League en KBVB zal onze club hiertoe een licentie aanvragen. We willen de aanstekelijke opmars van het nationaal vrouwenvoetbal ondersteunen vanop de eerste rij. Zo nemen we onze verantwoordelijkheid in het Belgisch voetbal op."

 

Zulte Waregem hoopt volgend seizoen al te landen op een plek in de top vijf. "De uitdaging wordt om - net als bij de mannen - de sportieve challenger te worden van de G5. Dat biedt dit ook een opportuniteit om onze jeugdteams op een hoger niveau te laten ontwikkelen. De ideale basis dus om blijvend in te zetten op de doorstroom van eigen opgeleide jeugdspeelsters."

Auteurs: