Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bar Tresor: een stukje vakantie in eigen stad

Bar Tresor: een stukje vakantie in eigen stad

Verslag
12/07/2018

Vamos a la Roeselare!

Eigenlijk zit Bar Tresor een beetje verstopt. Toen we gisteren de Meensesteenweg in Roeselare afreden, zagen we plots een kleurrijke banner geflankeerd door palmbomen. Dat moest het zijn! Plaats op de parking is er alleszins meer dan genoeg. Auto’s, bussen, zelfs een helikopter zou er kunnen landen. Qua locatie ligt het wat verder van het centrum, maar Bar Tresor is zeker de moeite waard om die extra kilometers te overbruggen.

Wanneer je op de boulevard richting de zitplaatsen wandelt, zou je vergeten dat je in West-Vlaanderen zit. Zeker omdat Bar Tresor door de open locatie lang kan genieten van de avondzon. Over comfort kan je helemaal niet klagen. Een uitgebreid gamma aan stoeltjes, zeteltjes en kussens, er is voor ieder wat wils. Met hier en daar nog een palmboom, wekelijkse ‘speciallekes’ op de cocktailkaart en verschillende mogelijkheden tot een kleine hap, … De keuze is snel gemaakt: Vamos a la Roeselare!

Het is niet alleen gezellig zitten in Bar Tresor. Elke doelgroep komt hier aan zijn trekken. Voor kinderen bouwden ze niet alleen een leuk springkastelenpark, ook organiseren ze elke zondag kinderanimatie in die zogenaamde ‘Kids Corner’. Voor verjaardagsfeestjes of een bedrijfsdrink hebben ze ook speciale formules voorzien. 

Sfeer: 4,5/5

Fruitige mojito’s

Na lang bestuderen van de drankkaart, kozen we toch elk voor een speciale mojito, elk op een andere fruitsoort gebaseerd. De framboos en ananas/mango brachten een iets zuurdere verfrissing, terwijl de kersenmojito iets voor zoetebekken is. Zo probeert Bar Tresor toch wekelijks iets ‘uniek’ te doen. Een speciale cocktail, een leuke korting of extra tapas bij een fles champagne. De uitbaters proberen alles uit de kast te halen om mensen aan te trekken.

Of toch bijna alles. Een klein minpuntje is de beperktere non-alcoholische kaart. Wie de (on)gelukkige BOB is voor de avond, moet zich behelpen met de klassieke frisdranken. Misschien dat de toevoeging van een paar creatieve mocktails of een alcoholvrij streekproductje nog wat extra glans kan geven aan de score voor Bar Tresor. Ondanks dat, toch een heel knappe prestatie voor de allereerste zomer met Bar Tresor!

Drinks: 4/5

De West-Vlaamse zomerbars

Elke week test één van onze festivalreporters een West-Vlaamse zomerbar uit. Lees hier alle reviews.

Fotogalerij Bar Tresor

Auteurs: 
Nick Vandierendonck