Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Drannie Dranno Dranouter!

Drannie Dranno Dranouter!

Verslag
07/08/2017

Zalige Zondag

De zondag op een festival is vaak de uitgelezen dag om gezinnen aan te spreken. Hoewel er al het hele weekend kids rondhuppelen op de weide, is zondag toch wel echt familiedag. Er waren dan ook veel kindvriendelijke activiteiten te doen. In the Palace (a.k.a. de Biertent) kon je in de namiddag genieten van theater, circusacts of dansinitiaties. Op het terrein zelf, rond de Clubstage en bij de Voute waren veel speeltuigen, een paardenmolen, rondlopende acts en springballen. Wie denkt dat een festival enkel voor de jeugd is, heeft het helemaal mis. 

Al sinds donderdag was de weide ‘zonovergoten’, maar zondag was toch de warmste dag van het weekend. Zonnecrème smeren was de boodschap!

Wat kon je beluisteren op zondag?

Tijdens Dranouter Festival had je ook de kans om met een bus een optreden bij te wonen op een verrassende locatie. De kaartjes waren altijd snel de deur uit, want deze tripjes waren een voor een unieke momenten. Zondag ging ik mee met de bus naar het optreden van Lee Anderson. De verrassende locatie was spectaculair mooi. Met uitzicht op het wijndomein van Entre-Deux-Monts kon het publiek genieten van een glaasje wijn uit de streek en een privé-concertje van de onvervalste grapjassen van Lee Anderson. Even weg uit de festivaldrukte. 

Op de main stage kon je zondag gaan kijken naar de zevenkoppige brassband Federspiel. Zij brachten muzikale tunes met blaasinstrumenten. Voor wie Daniel Norgren nog niet kenden, was hij voor vele festivalgangers een prachtige ontdekking. Ik was alvast fan! Mijn persoonlijke favoriet van de avond was Gregory Porter. Deze meneer laat moeiteloos zijn muziek voor zich spreken. Zijn boterzachte jazz stem wordt perfect ondersteund door een zeer getalenteerde band. De laatste avond op de main stage werd afgesloten door de Dolfijntjes. Dranouter Festival 2017 afsluiten met West-Vlaamse leutigaards met grappige teksten, hoe kan het ook anders. Na vier jaar stilte kan de wereld eindelijk terug genieten van Wim Opbrouck en zijn bende. 

De clubstage op zondag werd gevuld door o.a. wereldmuziek van Flanders Ethno, de multi-instrumentalisten van Bukahara en heerlijke woordspelingen van Kommil Foo. 

(Onderaan dit artikel staat nog een fotoverslag van zondag)

DRANOUTER FESTIVAL 2017

Ik was dit weekend voor de eerste keer op Dranouter Festival, maar zeker niet de laatste keer. Een festival is altijd leuk, maar het zijn veelal de kleine dingen die het grote verschil maken. De korte afstand tussen parking-camping-festival was bijvoorbeeld een groot cadeau, waarvoor dank! De volgende vijf elementen hebben mij overtuigd om Dranouter Festival 2018 alvast in de agenda te noteren:

  • De prachtige groene omgeving van Heuvelland! Het uitzicht vanop de camping was namelijk adembenemend.
  • Spontaan beginnen dansen met de fanfare is typisch Dranouter Festival.
  • Heel het dorp opent de deuren: dansen bij Circus 157, pintjes drinken in café Central of zwaaien naar een bewoner die het spektakel vanuit de garage meebeleeft.
  • Nieuwe genres ontdekken met straffe artiesten en geweldige settings zoals de Kerk. J. Bernardt, Daau, Brihang en Embrun zullen mij zeker bijblijven. 
  • De afterparties in de Palace, of in de volksmond: De Biertente, tot in de vroege uurtjes. 

Ontdek de wereld van folk!

Dranouter Festival biedt in mijn ogen de juiste verhouding van folk en meer mainstream artiesten aan. Grote namen zoals Doe Maar, Bazart en Gregory Porter trekken misschien de aandacht van de grote massa. Maar het is belangrijk dat die grote massa ook het folkgenre ontdekt.  Ik vond dat de juiste setting het verschil maakte: de prachtige akoestiek van de Kerk, gezellig meedansen vooraan in de Voute en zittend genieten in de Club. 

Foodtastisch!

Een standaard frietje met mayo of een hamburger is lekker, maar op Dranouter Festival kon je genieten van net iets meer. Libanese wraps, spaghetti, pizza’s, pitta’s, nacho’s, stoemp, fingerfood, noodles, frozen yoghurt, cocktailijsjes, artisanale crepes, … Laat ons concluderen dat we geen honger hebben gehad dit weekend. De foodtruckvibes gaf Dranouter Festival zeker meerwaarde. Hieronder zie je een fotoverslag van de verschillende eetkraampjes en hun tevreden klanten.

Beelden zeggen vaak meer dan woorden. Daarom kan je het weekend herbeleven met de Dranouter Festival Aftermovie van Focus en WTV. 

Hieronder vind je alle overige foto's van zondag 6 augustus.

Auteurs: