Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Elektronische muziek op het strand

Elektronische muziek op het strand

Verslag
08/07/2018

Dansen met je voeten in het zand

Al negen jaar slaagt Ostend Beach erin om duizenden danceliefhebbers naar het Klein Strand in Oostende te lokken. Ieder jaar kunnen festivalgangers genieten van Dj-sets van toppers uit de elektronische muziekwereld. Dit jaar waren er voor het eerste vijf podia. Op deze podia gaven nationale en internationale artiesten het beste van zichzelf. De indoorpodia creëerden een echt clubgevoel. Bij slecht weer kan er ook bij deze podia geschuild worden. Dit was gisteren niet nodig, voor het hoofdpodium stonden de vele feestvierders onder een stralende zon te dansen in het warme zand. Voor de bezoekers die het niet zagen zitten om met schoenen vol zand terug naar huis te keren, had de organisatie lockers voorzien.

Niet enkel de zomerse temperaturen zorgden voor een exotisch sfeertje. De aankleding van het festival, met palmbomen en sfeerverlichting zorgt voor een zomergevoel. Voeg daar nog een paar vette beats aan toe en je waant je op Ibiza. De ondergaande zon en een lichte zeebries maakten het plaatje compleet.

Speciale munteenheid

Op Ostend Beach betaal je niet met Euro, maar met ‘shells’, schelpen. Het is eens iets anders dan jetons. De virtuele schelpen worden op de chip van je polsbandje geplaatst, als een soort digitale portefeuille.

Het eetaanbod op Ostend Beach is klassiek. Je kan er typische festivalkost vinden, zoals frietjes en hamburgers. De drankkaart is wel uitgebreid, met vele soorten, cocktails, mocktails en gins. Toch zag ik vooral pintjes over de toog gaan. Klein minpuntje: het was lang aanschuiven aan de drank -en eetkramen.

Het festival denkt ook aan het milieu. Dranken worden in recycleerbare bekers aangeboden en over heel het festivalterrein zijn er medewerkers die ervoor zorgen dat het strand er piekfijn bijligt. Je ziet er geen hopen plastieken bekers, wat op vele andere festivals wel het geval is. Het is ook stukken veiliger voor de vele festivalgangers die op blote voeten door het zand lopen.

Bekijk hier de fotogalerij:

Auteurs: 
Erin Delbaere

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox