Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kneistival geniet van openingsdag

Kneistival geniet van openingsdag

Verslag
18/07/2018

Het weer zat alleszins mee. De warme avondzon zakte stilletjes weg aan de horizon. Dat is natuurlijk ook Kneistival. Je zit hier namelijk letterlijk aan het strand, een prachtlocatie dus. De echte fans van De Kreuners waren nog voor het eerste optreden aangekomen. Zo konden ze hun plaatsje dicht bij het podium bemachtigen. "Van mij mogen ze nu al beginnen spelen, gewoon lekker een uurtje langer," zei Caroline, "en tuurlijk ga ik meebrullen met elk nummer."

Schwung in de 'pit'

De superfans moesten echter nog een beetje geduld hebben. Eerst waren The Skadillacs aan de beurt. Met hun ritmische beats en vrolijk enthousiasme probeerden ze wat schwung te brengen in 'de pit' (de bijnaam voor het Heldenplein). Een klein uur lang haalden ze alles uit de kast, maar de mensen keken toch vooral uit naar Walter Grootaers en zijn band. Een verdienstelijke poging.

Tussendoor zorgde Discobar Lait Russe voor het sfeerbeheer. Zij zitten elke dag in hun toren naast het podium. Het deel van het publiek dat al met een klein hongertje zaten, kon terecht bij een foodtruck voor een verse fishburger of een panizza. Intussen moest de politie het Heldenplein afsluiten door de grote massa die al klaarstond om mee te zingen met 'Ik wil je' of 'Zij Heeft Stijl'.

Lachen, zingen, dansen

Sommigen konden hun helden daarom spijtig genoeg niet van dichtbij bewonderen. Voor hen bleef het vooral dus bij luisteren. Heel veel mensen wilden dus live de terugkeertournee van De Kreuners meemaken. En terecht ook, want ze speelden gewoon steengoed. De nummers volgend elkaar aan een strak tempo op en de chemie tussen zowel band en het publiek, als de bandleden onderling zat juist. Een goed uur puur genieten en de hele 'pit' zong mee.

Na het optreden vertrokken er al een paar mensen terug naar huis. Zo kwam er terug wat plaats om op je gemak te staan. De Memphis Maniacs waren voor velen nobele onbekenden, maar daar kwam gisteren verandering in. Wat een feest! De vijf Nederlanders zijn niet zomaar een covergroep. Ze mixen de nummers van verschillende genres en brengen die in een mash-up. Daarnaast zijn het gewoon entertainers pur sang. Er werd gedanst, gelachen, genoten. De zon was dan misschien al verdwenen, voor koud krijgen was geen plaats. Een topopener voor Kneistival!

Donderdag keren we terug voor onder andere Milo Meskens en Gers Pardoel!

Bekijk nog meer beelden via onze Instagramaccount of bekijk het blitzinterview met de Memphis Maniacs op onze Facebookpagina!

Auteurs: 
Nick Vandierendonck

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox