Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Op avontuur in het speelparadijs Speel.

Op avontuur in het speelparadijs Speel.

Verslag
23/12/2018

Speelparadijs in het voormalig zwembad

Het gemeentelijk zwembad van Zwevegem is voortaan Speel. (lees: speelpunt), een indoor speelparadijs. In Speel. kunnen kinderen tussen twee en twaalf jaar zich uitleven op een oppervlakte van 2500 m² met zestien verschillende activiteiten. Het zwembad werd volledig verbouwd, maar elementen van het oude gebouw zijn nog herkenbaar. De meeste activiteiten bevinden zich in het voormalige zwembad zelf. Een aantal kinderen vertelden me enthousiast dat ze het ‘beire’ vonden om nu te kunnen klimmen in het zwembad waar ze vroeger baantjes trokken.

Op avontuur met mascotte Lemmie

De mascotte van het speelpark, Lemmie de ringstaartmaki, zorgt ervoor dat de kinderen een onvergetelijke tijd beleven. Hij neemt ze mee naar de schaatsbaan, het ballenbad of de disco, waar ze eens goed kunnen shaken. In Lemmie’s grottendoolhof moeten kinderen zich door krappe gangetjes bewegen om de uitgang te vinden. Ze wanen zich een echte speleoloog met een helm en zaklamp.

Kinderen kunnen ook klauteren op de maar liefst zeven klimmuren. Ik waagde me ook op een klimmuur en snapte meteen waarom de kinderen rond mij me aanspoorden om te klimmen. Het is een leuke ervaring en ik voelde me veilig dankzij een harnas en automatische beveiliging. Kinderen die wat moe zijn van hun avonturen met Lemmie kunnen tot rust komen in de leeshoek of wat spelen met Lego en Playmobil.

Fotogalerij

Auteurs: 
Erin Delbaere

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox