Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Pure magie op Cirque Magique

Pure magie op Cirque Magique

Verslag
06/08/2018

Een decor ‘magique’

Al voor het vierde jaar op rij slaagt de organisatie van Cirque Magique erin om een magische sfeer te creëren op het festivalterrein in Ledegem. Toen ik binnenwandelde kon ik meteen magische wezens en acrobaten spotten. De acrobaten haalden zowel op als naast de podia de zotste kunstjes uit. Uit een dwangbuis ontsnappen of met vuurstokken dansen op een podium? Alledaagse bezigheden voor de acrobaten op Cirque Magique.

Cirque Magique dacht ook aan de allerkleinsten. Zondagnamiddag konden kinderen tussen vijf en twaalf jaar op ‘Kids Magique’ kennis maken met de circuswereld. Ze konden workshops volgen, dansen, spelen en genieten van magische acts.

Indrukwekkende line-up

Het belangrijkste op een festival? De muziek natuurlijk. De line-up van Cirque Magique was dit jaar opnieuw indrukwekkend. Op drie podia gaven 63 nationale en internationale artiesten uit de house-, techno-, en retrowereld het beste van zichzelf. Bij alle drie de podia werd er gedanst en gefeest op vette beats. De podia zagen er fantastisch uit pasten volledig binnen thema.

Een hapje eten en verfrissing zoeken

Verspreid over het festivalterrein stonden veertien foodtrucks. Je kon er genieten van frozen yoghurt, wraps, burgers, Aziatisch eten of een lekkere pizza. Voor vegetariërs was er ook een uitgebreid aanbod. Ik koos voor een pizza en at die op aan één van de vele tafels in de schaduw.

Die schaduw was wel nodig, met de tropische temperaturen van de afgelopen tijd. Festivalgangers die het te warm kregen konden verkoeling zoeken in een groot opblaasbaar zwembad. Er waren hervulbare waterflessen verkrijgbaar en de organisatie zorgde voor gratis zonnecrème.

P.S.: Bekijk de sfeervideo met een kort interview met Dries Claeys, organisator van Cirque Magique. 

Fotogalerij

Auteurs: 
Erin Delbaere

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox