Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zomerbar Waregem: familie-uitje bij uitstek

Zomerbar Waregem: familie-uitje bij uitstek

Verslag
15/08/2018

Dagje zomeren met het gezin

Zomerbar Waregem: de prijs voor origineelste naam wint deze bar zeker niet. Het concept daarentegen is wél goed gevonden. De bar trekt vooral jonge gezinnen met kids aan, maar ook prille twintigers en zelfs hippe senioren passen perfect in het plaatje. Kortom: wie graag geniet van een zomers drankje of fris pintje aan democratische prijzen, zal er zich meteen thuis voelen. Let op: ben je op zoek naar vette feestjes en luide decibels? Dan klop je maar beter aan bij een andere zomerbar. Omwille van haar familiale karakter sluit Zomerbar Waregem de deuren uiterlijk om 1 uur, en dat in alle rust.

Overdag valt er wel heel wat te beleven in de familiezomerbar. Toen ik er een bezoek bracht was er net een volleybaltoernooi aan de gang, en dat is zeker niet het enige evenement dat de organisatie er laat plaatsvinden. Nog t.e.m. zaterdag 18 augustus kun je in de zomerbar ook een workshop bloemschikken volgen, brunchen, een circusnamiddag meepikken of genieten van een liveband bij het vallen van de avond. Daarna sluit het de deuren na een derde geslaagde editie.

Een bezoekje aan Zomerbar Waregem gepland? Dan parkeer je vlot in de straat van de bar en zelfs even verderop. Al zijn de plaatsen daar wel beperkt … Gelukkig is er ook parking voorzien aan Leievoeders, het bedrijf dat vlakbij de zomerbar ligt. Vanaf die parking stap je nog enkele minuten naar je bestemming.

Sfeer: 4/5

Specialiteit van de buren

Toen ik aan de bar naar dé specialiteit van het huis vroeg, was het antwoord klaar en duidelijk: ‘Baranya, natuurlijk!’ Dat is een zoete alcoholische drank die smaakt naar bloedsinaasappel. Je kunt de zoetigheid in een shotje krijgen, maar ik hield het bij de gewone zomerse variant. Leuk is dat Baranya iets verderop gebrouwen wordt door de buren van de bar. De zaakvoerder was op het ogenblik van mijn bezoek zelfs aanwezig in Zomerbar Waregem.

Verder is de drankenkaart vrij eenvoudig. Je kunt een beperkt aantal gin tonics verkrijgen en de kleine honger stil je met een klassieke portie gemengd. Het assortiment bier is dan wel weer ruim met naast een courante Stella ook Corona, Rebel Local en Golden Tricky. Geloof me vrij, ik heb ze niet allemaal geproefd. Jij binnenkort wel?

Drinks: 4/5

De West-Vlaamse zomerbars

Elke week test één van onze festivalreporters een West-Vlaamse zomerbar uit. Lees hier alle reviews.

Fotogalerij Zomerbar Waregem

Auteurs: 
Louise Bucket

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox