Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuwsoverzicht week 2: bekijk hier de hoogtepunten van afgelopen week

Nieuwsoverzicht week 2: bekijk hier de hoogtepunten van afgelopen week

Weekoverzicht
15/01/2022

In dit weekoverzicht blikken we terug op de meest opmerkelijke nieuwsverhalen van de tweede week van januari. We ontdekten mee een bunker uit de Tweede Wereldoorlog en zagen hoe straatracers regio Zuid-West-Vlaanderen onveilig maken.

Eigenaars ontdekken bunker uit WOII in hun achtertuin

In Lissewege is een bunker uit de Tweede Wereldoorlog voor het eerst in jaren weer helemaal zichtbaar doordat de bomen en struiken errond gerooid zijn.

Bekijk in het artikel de foto's van toen de bunker nog verstopt zat.

Dodelijk arbeidsongeval onder aanhangwagen

In Beauvoorde is maandag een dodelijk arbeidsongeval gebeurd. Een man van 41 uit Middelkerke kwam onder het onderstel terecht van een aanhangwagen van een landbouwvoertuig en overleed ter plaatse.

Lees hier het volledige artikel.

Hoezo? Aangesloten op warmtenet en toch energiefactuur maal drie

De energieprijzen stijgen, maar je zou denken dat één groep verbruikers daaraan ontsnapt: zij die aangesloten zijn op een warmtenet. Maar dat is blijkbaar verkeerd gedacht.

Lees en bekijk hier het verhaal van enkele bewoners uit Roeselare.

Pyromaan uit Meulebeke bekent: “drang om te branden”

Politie en parket hebben de pyromaan kunnen oppakken die verdacht wordt van minstens zeven brandstichtingen in Meulebeke. Het gaat om een buurtbewoner van 35 jaar uit de wijk Zeveneiken.

Bekijk hieronder de reportage en lees het volledige artikel op onze website.

Hoge energieprijzen, meer stoken: let op voor schouwbranden

Dinsdagavond moest de brandweer van de zone Fluvia uitrukken voor maar liefst vier schouwbranden: eerst in Bissegem, daarna in Heule en nog twee in Avelgem. Woensdagavond nog eens hetzelfde verhaal in Veurne. Door de hoge energieprijzen stoken we meer en branden we een vuurtje in de haard. Maar dat leidt vaak tot schouwbranden.

Bekijk de tips van de schouwveger in onze reportage.

Slimme robot helpt je met je boodschappen

In zeven winkels in Zuid-West-Vlaanderen krijg je voortaan hulp van Robbie. De robot wijst je de weg naar de verschillende producten, zonder ergens tegenaan te botsen. De technologie komt van een Kortrijks softwarebedrijf.

Lees hier het volledige artikel.

Fast & Furious in real life: politie pakt straatracers aan

De afgelopen weken werd de politie geconfronteerd met spontane bijeenkomsten en bijhorende straatraces van tuning- en sportwagens op invalswegen en grote parkings in en rond Kortrijk.

Bekijk de reportage en lees het volledige verslag.

Auteurs: 
Redactie