Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuwsoverzicht week 31: blikvangers van afgelopen week

Nieuwsoverzicht week 31: blikvangers van afgelopen week

Weekoverzicht
06/08/2022

In dit weekoverzicht blikken we terug op de nieuwsverhalen van de eerste week van augustus.

Stormloop op autokeuring: eerste vrijdag zonder afspraak

Het was vrijdag heel druk aan de 10 West-Vlaamse centra waar de auto's worden gekeurd. Ondanks de oproep om maar in dringende gevallen te komen, stonden er toch kilometerslange wachtrijen.

"Waanzin": Rammstein zet Oostende in vuur & vlam

De reacties van de concertgangers waren lovend.  De meeste fans waren sterk onder de indruk van het optreden met veel visuele effecten.

Senioren zijn fan van Rammstein & volgen op eerste rij

De senioren van het woonzorgcentrum vlakbij het concertterrein in Oostende hebben alles met veel belangstelling gevolgd. En opvallend: Rammstein viel duidelijk in de smaak. Dat vertelden ze ons op dinsdag.

Al 120 nesten Aziatische hoornaar: "Niet zelf verwijderen: ze vallen aan"

Ook bij ons komt de Aziatische hoornaar steeds meer voor. In West-Vlaanderen heeft het gespecialiseerde Vespa Watch tot nu toe al meer dan 120 nesten van die wespen verwijderd. Dat is een sterke stijging in vergelijking met vorig jaar. De grootste nest toe nu toe werd in Roeselare ontdekt!

De Aziatische hoornaar moet verdelgd worden omdat ze een bedreiging vormen voor de inheemse bijen. En belangrijk: verwijder zelf geen nesten, want dan vallen ze aan!

Dubbel zoveel verloren gelopen kinderen aan zee

Aan zee zijn de maand juli 879 mensen, en dan vooral kinderen, verloren gelopen. Dat blijkt uit cijfers van de kustreddingsdiensten. "Dat is bijna dubbel zo veel als vorig jaar in juli en al meer dan de volledige zomer van 2021", zei An Beun van IKWV vorige week.

In Oostende liepen de meeste mensen verloren op het strand: 444. Daar is er intussen ook een centraal opvangpunt op het strand om verloren gelopen kinderen op te vangen. De stad gebruikt ook pictogrammen voor anderstalige mensen en zet het beachteam in om verdwaalbandjes uit te delen.

Auteurs: